تورم نقطه به نقطه تولید برق در فروردین ماه به ۶۵.۲ درصد رسید دیوان عدالت اداری: قیمت گذاری خودرو ربطی به وزارت صمت ندارد ایران دوباره در سازمان جهانی «فائو» دارای حق رای شد تمدید زمان پرداخت مالیات ۱۴۰۳ مشاغل قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) | فیدلیتی پرستیژ ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اختلاف خودروسازان و دولت منجر به رشد شدید قیمت خودرو‌های داخلی شد (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) تا ۳۰ میلیون تومان چه موبایل‌هایی می‌توان خرید؟ (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) چرا ناترازی برق امسال زودتر شروع شد؟ ویدئو | بابک زنجانی و ماجرای تأسیس ۲۰ شرکت و رؤیای سلطه بر اقتصاد ایران سامانه نظارتی پلتفرم‌های آنلاین طلا رونمایی شد فروکش‌کردن هیجان منفی در بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) نرخ جدیدی برای نان اعلام نشده است (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) | دلار کاهش یافت نگاهی کوتاه بر حال‌وروز فرش ایرانی هم‌زمان با روز جهانی صنایع‌دستی | گسست تاروپود خط‌ونشان خودروسازان برای افزایش قیمت خودرو رشد قیمت گوشت گوسفندی در مشهد (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) واردکنندگان برنج در انتظار تخصیص ارز آغاز برداشت گندم در ۱۴ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان مشهد (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) طلا در بازار مشهد ارزان شد (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) ضرورت رفع ۲ مانع بزرگ پیش روی نهضت ملی مسکن واکنش‌های احتمالی بازار‌های مالی نسبت به آینده مذاکرات ایران و آمریکا چیست؟ | سرمایه گذاران در دو راهی تردید و امید تشریح پروژه‌های متعدد انتقال آب به مشهد | آب صنایع باید با پساب فاضلاب جایگزین شود قیمت طلای جهانی امروز (سه‌شنبه، ۲۰ خرداد ۱۴۰۴) اعلام شد معافیت حق بیمه سهم کارفرما مشمول چه کارگاه‌هایی می‌شود؟ + لیست کارگاه‌ها قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در تره‌بار (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) | ورود انبه با قیمت نجومی به بازار میوه مشهد قیمت زعفران کاهش یافت (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) جزئیات بیشتر از «پیش‌فروش ارز» اعلام شد شهر کرمان تعطیل شد (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) ویدئو| افشاگری رئیس بورس درباره علت ناتوانی خودروسازان در رفع زیان انباشته
سرخط خبرها

یارانه نقدی یاکالابرگ | کالابرگ هرماه چقدر شارژ می‌شود؟

  • کد خبر: ۱۴۱۲۶۷
  • ۰۱ دی ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۲
یارانه نقدی یاکالابرگ | کالابرگ هرماه چقدر شارژ می‌شود؟
به زودی توزیع کالا برگ در سرتاسر کشور آغاز می‌شود. باید دید که کالابرگ هم به مانند یارانه نقدی اقبال بلندی دارد یا خیر؟

به گزارش شهرآرانیوز، خرید کالا در طرح کالابرگ، امکانی در کنار دریافت نقدی یارانه است که به زودی در تمام کشور اجرا می‌شود.

طرح کالابرگ با اعلام وزیر اقتصاد به طور آزمایشی در استان هرمزگان آغاز شده است و پس از اجرای آزمایشی در صورتی که اجرای آن برای کل مردم این استان موفقیت آمیز باشد، این طرح در کل کشور اجرایی می‌شود.

دغدغه معیشتی دولت و مجلس در اجرای طرح کالابرگ

سید احسان خاندوزی همچنین در رابطه با اجرای آزمایشی این طرح گفته است: نظام کالابرگ الکترونیکی مشکلی در زمینه تامین مالی ندارد، اما، چون نظام پرداخت یارانه جمعیت زیادی از مردم را متاثر می‌کند، لازم بود دولت درباره آماده بودن زیرساخت فنی آن مطمئن شود.
محمد باقر قالیباف؛ رئیس مجلس شورای اسلامی شامگاه دوشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۱ در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی که از شبکه یک سیما پخش شد در رابطه با تاکید بر اینکه دولت بستر فنی سبدکالا را فراهم کرده است، اظهار کرد: دولت در تلاش است سبد کالا را ارائه کند. مردم می‌توانند بین سبد کالا و یارانه انتخاب کنند. بنده فکر می‌کنم ارائه سبد کالا برای مردم بهتر باشد. دغدغه دولت و مجلس معیشت مردم است. دولت بستر فنی سبدکالا را فراهم کرده است. ما باید قدرت خرید مردم را به ویژه در کالای اساسی حفظ کنیم.

در طرح کالابرگ، خرید کالا امکانی در کنار دریافت نقدی است

انتخاب اختیاری میان دریافت نقدی و خرید کالای اساسی در طرح کالابرگ، شیوه اجرای این طرحی است که در حال حاضر به صورت آزمایشی در استان هرمزگان اجرایی می‌شود. بر اساس این طرح خانوار‌ها می‌توانند به اعتبار یارانه یک ماه زودتر کالا‌های اساسی را خریداری کنند.

به گفته سید صولت رضوی؛ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی فرآیند در کالابرگ به این شکل است که کارت بانکی معادل یارانه دریافتی شارژ می‌شود و خانوار‌ها در یک بازه زمانی مشخص مختار هستند که پروتئین و کالا‌های اساسی دریافت کنند و در صورتی که از این شارژ برای خرید کالای اساسی استفاده نکنند، می‌توانند در زمان پرداخت یارانه‌ها، پول را به طور نقدی برداشت کنند.

برخی از کارشناسان از اختیاری شدن این طرح به عنوان مهم‌ترین پیامد آن یاد می‌کنند و این تصمیم را اقدامی خوب در راستای جلوگیری از کمبود سرانه مصرف برخی کالا‌های اساسی از جمله پروتئین می‌دانند.

مدیریت تغذیه به وسیله طرح کالابرگ

حسین محمودی اصل؛ کارشناس مسائل اقتصادی در این باره در گفتگو با ایبِنا، اظهار کرد: اختیاری شدن کالابرگ می‌تواند یک مزیت برای آن باشد، اما در کل کالابرگ می‌تواند هم به فروش شرکت‌ها کمک کند و هم توان خرید را تقویت کند؛ بنابراین چنین تصمیمی می‌تواند تغذیه مردم را مدیریت کرده و از سوءتغذیه و کمبود سرانه مصرف در برخی کالا‌ها جلوگیری کند؛ بنابراین طرحی که در نظر گرفته شده است بنظر می‌آید مفید و موثر باشد.

برخی از کارشناسان معتقدند این بهترین شیوه برای جایگزینی یارانه نقدی است و با چنین اقدامی در کنار پرداخت یارانه نقدی برخی اهداف نیز به طور موازی عملی می‌شود و به اصطلاح با یک تیر دو نشان خواهیم زد.

سعید باستانی؛ استاد دانشگاه و نماینده سابق مجلس در گفتگو با ایبِنا در رابطه با طرح کالابرگ، گفت: وقتی یارانه به طور نقدی پرداخت می‌شود، تبعات تورمی نیز دارد و از طرفی ممکن است در جهتی که هزینه‌گذاری شده هزینه نشود؛ بنابراین کالابرگ نسبت به پرداخت یارانه به طور نقدی بهتر است.

استفاده از اعتبار کالابرگ از طریق تمام کارت‌های بانکی سرپرست خانوار امکان‌پذیر است و این مسئله نیز باعث کارایی بیش‌تر کالابرگ می‌شود.

هیچ مشکلی در تامین مالی کالابرگ وجود ندارد

به گفته سید احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد این طرح از جهت تامین مالی منابع هیچ مشکلی ندارد. چرا که مبتنی بر همان نظام تامین درآمدی است که کل پرداخت‌های یارانه صورت می‌گیرد. در کشور حدودا ماهانه ۲۸ هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت می‌شود و طرح کالابرگ نیز در بستر همین نظام تامین مالی اجرا می‌شود و نیاز به تامین بودجه جدیدی ندارد.

هیچ تغییری در مبلغ و زمان یارانه‌ها نخواهیم داشت

با اجرای طرح کالابرگ هیچ تغییری در مبلغ و زمان پرداخت یارانه‌های نقدی صورت نمی‌گیرد و در صورتی که اعتبار کالابرگ الکترونیکی تا پایان هر ماه برداشته نشود امکان دریافت نقدی این اعتبار وجود دارد. این طرح هم اکنون در استان هرمزگان به صورت آزمایشی اجرا می‌شود و پس از برطرف شدن مسائل فنی و نقص‌های احتمالی آن در تمام کشور قابلیت اجرایی شدن دارد.

منبع:تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->