شورای رقابت: نظارت سازمان حمایت جایگزین قیمت‌گذاری دستوری خودرو شد جولان محتکران و دلالان در بازار مسکن ایران درآمد خانوار‌های ایرانی در سال ۱۴۰۳ از هزینه‌ها جاماند ارزش سهام عدالت امروز یکشنبه ۲۶ مرداد ۱۴۰۴ پیش‌بینی قیمت دلار و درهم برای فردا (دوشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت طلا و سکه برای روز دوشنبه (۲۷ مرداد ۱۴۰۴) «خانه ملک» در مشهد تبدیل به «مرکز جذب سرمایه‌های خارجی» خواهد شد قیمت انواع میوه در میادین تره بار اعلام شد (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) کف کاذب مناسب فضا‌های پرتردد؛ چگونه بهترین سرمایه‌گذاری را انجام دهیم؟ بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) | رشد عجیب هایما ۸S بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) | قیمت دنا پلاس افت کرد ویدئو| وام ۶۵۰ میلیونی نهضت ملی مسکن به متقاضیان قبلی هم تعلق می‌گیرد افزایش ۳۰ درصد تولید و توزیع گوشت در خراسان رضوی در دهه پایانی صفر بررسی قیمت گوشت و مرغ در روز‌های پایانی ماه صفر در مشهد (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) + جدول فرایند ثبت وصدور تمامی مجوز‌های صادره توسط بانک مرکزی الکترونیکی شد راه دشوار اعتمادسازی دانش‌بنیان‌ها در بین صنایع هر باک بنزین سوپر وارداتی ۳.۵ میلیون تومان آب می‌خورد! چرا ایران خودرو در افزایش قیمت خودرو تابع قانون نیست؟ مهلت استرداد اظهارنامه و بخشودگی جرایم مالیات بر ارزش افزوده بهار ۱۴۰۴ تمدید شد بورس تغییر مسیر داد | ورود پول حقیقی به بازار سهام (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) آماده‌باش کامل برق مشهد برای دهه پایانی صفر | مصرف برق به ۲۰۰۰ مگاوات می‌رسد آغاز واریز سود سهام عدالت ۱۴۰۳ + جزئیات ثبت‌نام آزمون استخدامی بانک مرکزی تا ۳۰ مرداد ادامه دارد | برگزاری آزمون در ۲۸ شهریور دستمزد استاد محمود فرشچیان برای طرح پشت اسکناس ۲۰۰هزار تومانی چقدر بود؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) | دلار در کانال ۹۲ هزار تومان ویدئو | اگر چند حساب بانکی دارید مراقب این نکات باشید معافیت موقت صنایع خراسان رضوی از پرداخت ردیفی که موجب افزایش ۱۰ برابری قبوض برق می‌شود احتمال کاهش قیمت میوه در مشهد طی روز‌های منتهی به پایان صفر ۱۴۰۴ | مشکلی در تأمین میوه زائران نداریم طلا در مشهد گرمی ۶۵ هزار تومان گران‌تر شد (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) | ربع سکه چند؟
سرخط خبرها

یارانه نقدی یاکالابرگ | کالابرگ هرماه چقدر شارژ می‌شود؟

  • کد خبر: ۱۴۱۲۶۷
  • ۰۱ دی ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۲
یارانه نقدی یاکالابرگ | کالابرگ هرماه چقدر شارژ می‌شود؟
به زودی توزیع کالا برگ در سرتاسر کشور آغاز می‌شود. باید دید که کالابرگ هم به مانند یارانه نقدی اقبال بلندی دارد یا خیر؟

به گزارش شهرآرانیوز، خرید کالا در طرح کالابرگ، امکانی در کنار دریافت نقدی یارانه است که به زودی در تمام کشور اجرا می‌شود.

طرح کالابرگ با اعلام وزیر اقتصاد به طور آزمایشی در استان هرمزگان آغاز شده است و پس از اجرای آزمایشی در صورتی که اجرای آن برای کل مردم این استان موفقیت آمیز باشد، این طرح در کل کشور اجرایی می‌شود.

دغدغه معیشتی دولت و مجلس در اجرای طرح کالابرگ

سید احسان خاندوزی همچنین در رابطه با اجرای آزمایشی این طرح گفته است: نظام کالابرگ الکترونیکی مشکلی در زمینه تامین مالی ندارد، اما، چون نظام پرداخت یارانه جمعیت زیادی از مردم را متاثر می‌کند، لازم بود دولت درباره آماده بودن زیرساخت فنی آن مطمئن شود.
محمد باقر قالیباف؛ رئیس مجلس شورای اسلامی شامگاه دوشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۱ در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی که از شبکه یک سیما پخش شد در رابطه با تاکید بر اینکه دولت بستر فنی سبدکالا را فراهم کرده است، اظهار کرد: دولت در تلاش است سبد کالا را ارائه کند. مردم می‌توانند بین سبد کالا و یارانه انتخاب کنند. بنده فکر می‌کنم ارائه سبد کالا برای مردم بهتر باشد. دغدغه دولت و مجلس معیشت مردم است. دولت بستر فنی سبدکالا را فراهم کرده است. ما باید قدرت خرید مردم را به ویژه در کالای اساسی حفظ کنیم.

در طرح کالابرگ، خرید کالا امکانی در کنار دریافت نقدی است

انتخاب اختیاری میان دریافت نقدی و خرید کالای اساسی در طرح کالابرگ، شیوه اجرای این طرحی است که در حال حاضر به صورت آزمایشی در استان هرمزگان اجرایی می‌شود. بر اساس این طرح خانوار‌ها می‌توانند به اعتبار یارانه یک ماه زودتر کالا‌های اساسی را خریداری کنند.

به گفته سید صولت رضوی؛ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی فرآیند در کالابرگ به این شکل است که کارت بانکی معادل یارانه دریافتی شارژ می‌شود و خانوار‌ها در یک بازه زمانی مشخص مختار هستند که پروتئین و کالا‌های اساسی دریافت کنند و در صورتی که از این شارژ برای خرید کالای اساسی استفاده نکنند، می‌توانند در زمان پرداخت یارانه‌ها، پول را به طور نقدی برداشت کنند.

برخی از کارشناسان از اختیاری شدن این طرح به عنوان مهم‌ترین پیامد آن یاد می‌کنند و این تصمیم را اقدامی خوب در راستای جلوگیری از کمبود سرانه مصرف برخی کالا‌های اساسی از جمله پروتئین می‌دانند.

مدیریت تغذیه به وسیله طرح کالابرگ

حسین محمودی اصل؛ کارشناس مسائل اقتصادی در این باره در گفتگو با ایبِنا، اظهار کرد: اختیاری شدن کالابرگ می‌تواند یک مزیت برای آن باشد، اما در کل کالابرگ می‌تواند هم به فروش شرکت‌ها کمک کند و هم توان خرید را تقویت کند؛ بنابراین چنین تصمیمی می‌تواند تغذیه مردم را مدیریت کرده و از سوءتغذیه و کمبود سرانه مصرف در برخی کالا‌ها جلوگیری کند؛ بنابراین طرحی که در نظر گرفته شده است بنظر می‌آید مفید و موثر باشد.

برخی از کارشناسان معتقدند این بهترین شیوه برای جایگزینی یارانه نقدی است و با چنین اقدامی در کنار پرداخت یارانه نقدی برخی اهداف نیز به طور موازی عملی می‌شود و به اصطلاح با یک تیر دو نشان خواهیم زد.

سعید باستانی؛ استاد دانشگاه و نماینده سابق مجلس در گفتگو با ایبِنا در رابطه با طرح کالابرگ، گفت: وقتی یارانه به طور نقدی پرداخت می‌شود، تبعات تورمی نیز دارد و از طرفی ممکن است در جهتی که هزینه‌گذاری شده هزینه نشود؛ بنابراین کالابرگ نسبت به پرداخت یارانه به طور نقدی بهتر است.

استفاده از اعتبار کالابرگ از طریق تمام کارت‌های بانکی سرپرست خانوار امکان‌پذیر است و این مسئله نیز باعث کارایی بیش‌تر کالابرگ می‌شود.

هیچ مشکلی در تامین مالی کالابرگ وجود ندارد

به گفته سید احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد این طرح از جهت تامین مالی منابع هیچ مشکلی ندارد. چرا که مبتنی بر همان نظام تامین درآمدی است که کل پرداخت‌های یارانه صورت می‌گیرد. در کشور حدودا ماهانه ۲۸ هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت می‌شود و طرح کالابرگ نیز در بستر همین نظام تامین مالی اجرا می‌شود و نیاز به تامین بودجه جدیدی ندارد.

هیچ تغییری در مبلغ و زمان یارانه‌ها نخواهیم داشت

با اجرای طرح کالابرگ هیچ تغییری در مبلغ و زمان پرداخت یارانه‌های نقدی صورت نمی‌گیرد و در صورتی که اعتبار کالابرگ الکترونیکی تا پایان هر ماه برداشته نشود امکان دریافت نقدی این اعتبار وجود دارد. این طرح هم اکنون در استان هرمزگان به صورت آزمایشی اجرا می‌شود و پس از برطرف شدن مسائل فنی و نقص‌های احتمالی آن در تمام کشور قابلیت اجرایی شدن دارد.

منبع:تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->